ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

img320ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Ιουλιανά υπήρξαν μια κορυφαία στιγμή της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και της αποτροπής του βιασμού της λαϊκής θέλησης.

49 χρόνια από τη δολοφονία του νεολαίου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης, Σωτήρη Πέτρουλα, από τους ένοπλους πραιτωριανούς του βασιλικού πραξικοπήματος, οι κίνδυνοι για μια σύγχρονη συνταγματική εκτροπή, σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής, είναι ορατοί. Η σφυρηλάτηση της λαϊκής ενότητας στους τόπους δουλειάς και πολιτισμού, στη συνοικία, στο χωριό, σε κάθε κύτταρο και θεσμό της δημοκρατίας, αποτελούν ένα μεγάλο δίδαγμα εκείνων των αγώνων.

Οι «Φίλοι του Σωτήρη Πέτρουλα» και η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) τιμούν ταυτόχρονα στο πρόσωπο του Σωτήρη Πέτρουλα τους αγωνιστές εκείνης της εποχής και καλούν όλους τους δημοκράτες, όλους τους νέους, μ’ ένα λουλούδι στο χέρι να παρευρεθούν, τη Δευτέρα 21 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Εδουάρδου Λω και Σταδίου για να στεφανώσουν την προτομή του και να διακηρύξουν τη θέλησή τους για την οικονομική και δημοκρατική αποκατάσταση του τόπου μας.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014

img077img076