ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

img320

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 21 Ιουλίου 1965 οι ένστολοι πραιτωριανοί του βασιλικού πραξικοπήματος δολοφόνησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης μαχητικής πορείας των φοιτητών, των μαθητών και του εργαζόμενου λαού τον πρωτοπόρο νεολαίο φοιτητή-μαχητή του 114 και του 15%, Σωτήρη Πέτρουλα.

Τα Ιουλιανά υπήρξαν μια κορυφαία στιγμή της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας και την αποτροπή του βιασμού της λαϊκής θέλησης. Η ιστορική σημασία τους είναι πάντα επίκαιρη, καθώς μέσα σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης όπου πλήττονται οι κοινοβουλευτικές αρχές, τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, η ανάδειξη και παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και της νεολαίας είναι πάντα αναγκαία και είναι το τελευταίο πρόχωμα για τη μη κατάρρευση της οικονομίας, του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Το μήνυμα της θυσίας του Σωτήρη είναι πάντα ζωντανό και επίκαιρο. Είναι ένα μήνυμα αντίστασης σε κάθε εκτροπή πολιτική ή οικονομική, σε κάθε μορφή καταπίεσης. Οι “Φίλοι του Σωτήρη Πέτρουλα”, η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) και όλοι οι δημοκράτες μ’ ένα λουλούδι στο χέρι θα τιμήσουμε τη μνήμη του την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:00, στη γωνία  Εδουάρδου Λω και Σταδίου, στεφανώνοντας την προτομή του.