ΜΙΚΡΕΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

9. Συλλογή Στέφανου Στεφάνου και Αλέκου Γρίμπα
Η συλλογή περιέχει κυρίως έντυπο ενημερωτικό υλικό της ΕΔΑ, του ΚΚΕ Εσ., της ΕΑΡ και των οργανώσεων νεολαίας της Αριστεράς αφενός και αντίγραφα δικαστικού υλικού από δίκες βασανιστών της επταετίας που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη και δίκες φοιτητών και άλλων πολιτών κατά τη μεταπολίτευση αφετέρου. Τη συλλογή συμπληρώνει πλειάδα σχετικών εκδόσεων και περιοδικών. Αποτελείται από 19 φακέλους.

10. Συλλογή Χρήστου Ρεκλείτη
Η συλλογή περιέχει τεκμήρια για τη ΔΚΝΓΛ και τη ΔΝΛ, τεύχη από χφ αυτοσχέδια περιοδικά των κρατουμένων στις Φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού (Τετράδια [της Φυλακής] και Προβληματισμοί) κ.ά. Απαρτίζεται από 1 φάκελο.

11. Συλλογή Καίτης Τσαρουχά-Κομψοπούλου
Περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία από τα φεστιβάλ Κοριτσιών Μακεδονίας και την Επιτροπή Κοριτσιών της ΔΝΛ, τεκμήρια του Αγροτικού Γραφείου του Κ.Σ. της ΔΝΛ και της Κίνησης Νέων “Οι Φίλοι του Χωριού”, ομιλίες κ.ά. Απαρτίζεται από 2 φακέλους.

12. Συλλογή Θανάση Καλαφάτη
Περιέχει κυρίως έγγραφα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΕΔΑ, κείμενα εργασίας για το αγροτικό πρόβλημα, εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και απαντήσεις νομαρχιών περί δραστηριότητας της ΔΝΛ ενόψει της προσπάθειας διάλυσης της οργάνωσης κ.ά. “Ημερολόγιον βάρκας Μαρίνας — ταξίδι Ελλάς-Ιταλία”, αντιδικτατορικό ημερολόγιο, Σεπτ. 1967, 2 φάκελοι.

13. Συλλογή Ηλία Στάβερη
Η συλλογή συνίσταται σε άρθρα-δημοσιεύσεις του Ηλία Στάβερη και άλλων επονιτών, έντυπο υλικό: Ανατυπώσεις φύλλων της Νέας Γενιάς (Κ.Σ. της ΕΠΟΝ), εκδόσεις της ΕΜΑΕΕ για την ΕΠΟΝ κ.ά. Απαρτίζεται από 6 φακέλους.

14. Συλλογή Αλέκου Σόφη
Περιλαμβάνει ανακοινώσεις φοιτητικών οργανώσεων Ηπειρωτών, διώξεις δημοκρατικών φοιτητών και πολιτών στα Γιάννινα την εποχή της δικτατορίας κ.ά. 1 φάκελος.

15. Συλλογή Νίκου Κιάου
Περιέχει ανακοινώσεις του Συνδέσμου Νέων διά τον Πυρηνικόν Αφοπλισμόν “Bertrand Rus­sell” (1966). Επίσης, φωτοαντίγραφα εγγράφων που σχετίζονται με την αντιδικτατορική δράση και τις διώξεις εναντίον του Ν. Κιάου κ.ά. 2 φάκελοι.

16. Συλλογή Γιάννη Πετρόπουλου
Το κατατεθειμένο υλικό αποτελείται από ένα μικρό φάκελο με δακτυλόγραφο κείμενο της Δ.Ε. της ΕΔΑ (1963), φύλλο του περιοδικού της ΔΝΛ Η Γενιά μας κ.ά. 1 φάκελος.

17. Συλλογή Ανδρέα Μάρκου
Ένα φέιγ-βολάν του ΠΑΜΕ (1961), τρεις αποφάσεις εκτόπισης του Α. Μάρκου στο Λακκί Λέρου και ακριβή αποσπάσματα ομαδικών αποφάσεων. 1 φάκελος.

18. Συλλογή Damian Mac­Con Uladn
Σκόρπια έγγραφα που ανέσυρε από κάδο απορριμάτων στην Αθήνα και πρόσφερε στην ΕΜΙΑΝ ο νεαρός Ιρλανδός ιστορικός Damian Mac­Con Uladn. Πρόκειται για ημερήσιες διαταγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (1956–1960), έγγραφα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μελέτη για την KGB (1963) κ.ά. 5 φάκελοι.

19. Συλλογή Ρόης Ντάκουρη
Δημοσιεύματα για τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, φύλλα από την Ηχώ των Σπουδαστώνκαι τεύχη δύο προπολεμικών εντύπων — της Φωνής του Βιβλίου και της Νέας Εποχής. 2 φάκελοι.

20. Συλλογή Ρηνιώς Παπατσαρούχα-Μίσσιου
Η συλλογή αποτελείται κυρίως από μικρές ή μεγάλες εκδόσεις αριστερών κομμάτων και οργανώσεων νεολαίας και δύο φακέλους με Εργατικά, που αποτελούν το διασωθέν τμήμα αρχείου του αδελφού της Αποστόλη Παπατσαρούχα. 8 φάκελοι.

21. Συλλογή Γιάννη Ρέγκα
Η συλλογή περιέχει ψηφιακά αντίγραφα από παράνομα δελτία, αφίσες, τρικ και ανακοινώσεις της ΠΑΟΣ “Ρήγας Φεραίος”, την απολογία του Γ. Ρέγκα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών (Αύγ. 1971), καταγραφές και κείμενα του συλλέκτη για τις δίκες της Οργάνωσης την περίοδο 1968–1971. 2 φάκελοι.

22. Συλλογή Πέτρου Βλάση
Η συλλογή περιλαμβάνει το τμήμα της προσωπικής αλληλογραφίας του Πέτρου Βλάση που σχετίζεται με τον αντιδικτατορικό αγώνα στο εξωτερικό, καθώς και χειρόγραφα, έντυπα, φυλλάδια ελληνικών αντιδικτατορικών οργανώσεων της Δυτικής Ευρώπης. 9 φάκελοι.

23. Συλλογή Ανδρέα Σταυριανουδάκη
Δέκα μικρά ζωγραφικά σχέδια σε μορφή κάρτας, προς πώληση για την οικονομική ενίσχυση οικογενειών των φτωχών πολιτικών κρατουμένων. 1 φάκελος.

24. Συλλογή Μπάμπη Λυκούδη
Περιέχει ένα μόνο τεκμήριο: Την 9σέλιδη ομιλία του Στέλιου Ράμφου, φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, στελέχους της Ν.ΕΔΑ και διευθυντικού παράγοντα της σπουδαστικής επιθεώρησης της Αριστεράς Πανσπουδαστική, στο Α΄ Εθνικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ (1964). 1 φάκελος.

25. Συλλογή Καίτης Τοπάλη
Περιλαμβάνει μερικά τεύχη περιοδικών σε φωτοαντίγραφα, κυρίως φοιτητικών και σπουδαστικών (27 τίτλοι), καθώς και ορισμένα άρθρα από ανάλογα δελτία και περιοδικά. 12 φάκελοι.

26. Συλλογή Νίκου Αντωνάτου
Το κατατεθειμένο υλικό σχετίζεται με την εμπλοκή του Νίκου Αντωνάτου σε εκλογές στο Σύνδεσμο Διπλωματούχων Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών κατά τη Μεταπολίτευση. 1 φάκελος.

27. Συλλογή Μιχάλη Περιστεράκη
Η μικρή αυτή συλλογή περιλαμβάνει: επιστολή από τον Μπέρτραντ Ράσελ στα αγγλικά, φωτογραφία από τα γραφεία του Συνδέσμου B. Rus­sell και το δελτίο Τα Νέα του Bertrand Rus­sell, τχ. 1/ Απρ. 1963. 1 φάκελος.

28. Συλλογή Αθηνάς Γιάνναρου-Νικολάου
Η συλλογή περιλαμβάνει ένα φάκελο με στοιχεία για τον Γρηγόρη Γιάνναρο, τον Μπάμπη Δρακόπουλο, το ΚΚΕ Εσ. κλπ.

29. Συλλογή Κατερίνας Στεφάνου
Περιλαμβάνει υλικό που σχετίζεται κυρίως με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στεφάνου στον Ρήγα Φεραίο, τον “Δημοκρατικό Αγώνα” και το ΚΚΕ Εσ. στα Γιάννινα και στην Αθήνα. Αποτελείται από 6 φακέλους

30. Συλλογή Γιάννη Στεφάνου
Η συλλογή περιλαμβάνει υλικό για την ΕΔΑ της μεταπολίτευσης, την ΕΑΡ, έντυπα και δημοσιεύματα. 3 φάκελοι.

31. Συλλογή Μίμη Μανωλάκου
Αποτελείται από αποκλειστικώς οικονομικά στοιχεία της φοιτητικής επιθεώρησης Πανσπουδαστική του έτους 1962, όταν ο Μ. Μανωλάκος εργαζόταν στη διαχείρισή της. 2 φάκελοι.

32. Συλλογή Χρήστου και Νίκου Τερζάκη
Περιλαμβάνει τεκμήρια για την αντιστασιακή δράση και τη μετέπειτα πορεία του Ν. Τερζάκη και διάφορα σπάνια φυλλάδια, περιοδικά, εκδόσεις και δελτία, κυρίως του Χρ. Τερζάκη. 14 φάκελοι.